Forsiden

Preconference på 7. nordiske konferanse om vold og behandling holdes tirsdag 12. november. På denne dagen vil det være fire parallelle heldagsworkshops. Se fanen Program for mer informasjon. 

Billettpriser

KUN preconference: 2500,- 

Deltar du på konferansedagene 13. - 14. november vil prisen på Preconference være 1800,-. OBS. Da melder du deg på her! 

Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Ved spørsmål ta kontakt med oss på konferanse@atv-stiftelsen.no 

Påmeldingsskjema

Informasjon

Tid
Tirsdag 12. november 2019 kl. 09.00 - 16.00
Påmeldingsfrist
Mandag 30. september 2019 kl. 00.00
Produkt
Kun preconference
Pris
2 500,00
Totalt
{{ data.formattedPrice + ' ' + data.currency }}
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

Program

Preconference vil ha fire parallelle heldagsworkshops.

 • 10:00 - 17:00

  An introduction to the The Collaborative Change Model (CCM) for Treating Complex Trauma

  Mary Jo Barrett er familieterapeut, direktør og grunnlegger av «The center for contextual change», og leder av «Center for Family Health» i Chicago.  Hun er en av USAs mest profilerte fagpersoner innenfor behandling av familier med vold og komplekse traumer. Mary Jo har utgitt flere fagbøker som er oversatt til flere språk. Hennes siste bok er: Treating Complex Trauma: A Relational Blueprint for Collaboration and Change.

 • 10:00 - 16:00

  Prøv å forstå meg: Vår erfaring med hva som fungerer i terapi med ungdom med volds- og aggresjonsproblemer

  Hanne Eriksen, Alternativ til Vold Drammen

  En psykologfaglig tilnærming til hvordan vi forstår, forebygger, behandler og hjelper ungdom som bruker vold. Workshopen vil gjennom eksempler fra terapirommet ta deg med på en reise inn i behandlingen, og gi smakebiter fra hvordan voldsarbeidet kan se ut i praksis. Workshopen er basert på vår kliniske erfaring og veilederen med samme navn, og vil ha en pragmatisk vinkling, «What we do».

   

 • 10:00 - 17:00

  «Bålmesterkurs» - om avgiftingsarbeid i personalgrupper som jobber med vold

  Per Isdal, Alternativ til Vold

  I boken «Smittet av Vold»/»Medfølelsens Pris»/»Medkänslans Pris», beskriver Isdal hvordan terapeuter blir preget av arbeidet med vold og lidelse. Han sier at arbeidet utgjør en alvorlig helserisiko. En del av boka er viet hvordan vi kan forebygge helserisiko i dette arbeidet. Her lanserer Isdal begrepet «Leirbål». Leirbålet er en metode for jevnlig debrifing/avgifting i arbeidet. Workshopen lærer deltagerne metoden «Leirbål», og er en opplæring i hvordan man kan lede leirbålprosesser i personalgrupper.

 • 10:00 - 16:00

  Alliansearbeid – i krevende terapiforløp

  Forskningssymposium ledes av Bente Lømo og Ingunn Rangul Askeland. 

  På dette seminaret vil vi sette søkelyset på terapeuten i møte med klienter som strever med å oppleve psykologisk behandling som nyttig. Dette kan være klienter som tenker at problemene de har handler mer om andre enn dem selv eller at det først og fremst er andre rundt dem som opplever at de trenger hjelp. Det kan også være klienter som gjentatte ganger oppsøker behandling uten at livet blir bedre. Hvordan går terapeuter frem i møte med disse klientene for å skape en fruktbar arbeidsallianse? Kjennetegn ved effektive terapeutiske strategier vil bli belyst gjennom forskning og kliniske eksempler, og danne grunnlag for diskusjoner mellom forelesere og deltakere.

  Bidrag fra
  Ole André Solbakken, professor ved Psykologisk Institutt, UiO
  Kjersti Solhaug Gulliksen, psykologspesialist/PhD og fagredaktør, Tidsskrift for Norsk psykologforening
  Bente Lømo, psykologspesialist/PhD, Alternativ til Vold