Velkommen til 9. Nordiske konferanse om vold og behandling!

Informasjon

Tid
Fra tirsdag 12. november 2024 kl. 09:00
Til torsdag 14. november 2024 kl. 16:00
Påmeldingsfrist
Lørdag 12. oktober 2024 kl. 23:59

Påmeldingen er nå åpen!

Alternativ til Vold (ATV) har gleden av å ønske velkommen til den niende konferansen om vold og behandling, på Radisson Blu Plaza Hotell. Konferansen har etablert seg som et viktig møtested for behandlere, forskere og beslutningstagere innen feltet vold i nære relasjoner. Konferansen byr på inspirerende foredragsholdere på feltet. Det er viktig å møte kolleger slik at hver og en av oss kan styrke opplevelsen av å inngå i en større kollegial sammenheng, og få innsikt i ny kunnskapsutvikling på vårt eget fagfelt.

12. november er det Pre-conference med fire parallelle workshops.
13. og 14. november er hovedkonferansen, med en mengde spennende foredragsholdere.
På kvelden 13. november inviterer vi til en uformell konferansefest med tapas og live musikk på Røverstaden.

Spørsmål? Send mail til konferanse@atv-stiftelsen.no.

 

Ønsker du å holde en workshop på konferansedagene 13. eller 14. november?

Vi ønsker å invitere alle som arbeider på voldsfeltet i Norden til å formidle eget utviklingsarbeid og terapeutiske metoder i arbeid med barn, ungdom, voksne utsatte for vold og voksne og ungdommer som utøver vold i nære relasjoner. Dersom du er interessert i å holde en workshop, send en kort beskrivelse av workshopen, workshoplederne og organisasjonen du representerer, til Bente Lømo på epost: bente@atv-stiftelsen.no innen 26. april. Alle vil motta tilbakemelding innen 25. juni.

 

Detaljert program vil bli lagt ut i løpet av høsten.

 

Alle disse kommer. Kommer du? Vi håper å se deg her i Oslo i november!

Lucas Gottzén er professor ved Institutt for barn- og ungdomsvitenskap ved Stockholms Universitetet. Han forsker på kjønn og seksualitet, og spesielt menns vold mot kvinnelig partner. Gottzén har publisert en rekke artikler og bøker på feltet. På konferansen vil han fokusere på menn som utøver vold og deres følelser.

Catherine Donovan er professor i sosiologi og leder av sosiologisk institutt ved Durham Universitet i Storbritannia. Hun har i mange år forsket på intimitet og familieliv i LGBT+ parforhold. Hun skal presentere sin forskning på kjærlighet og vold i heterofile og samkjønnede parforhold – hva er likt, og hva er forskjellig?

Nadia Ansar er psykologspesialist i emosjonsfokusert terapi. Hun har doktorgrad i samme metode og jobber blant annet som forsker ved Institutt for psykologisk rådgivning. På konferansen vil hun holde et foredrag om sin selvbiografiske bok som kom ut i høst: «Min Skam – en historie om forventninger og løsrivelse», som ble nominert til bokhandlerprisen og toppet bestselgerlistene.  

Donny Riki is a Māori psychotherapist, supervisor and consultant from Aotearoa, New Zealand.  Donny carries the insights and authority of ancient traditional wisdom which informs her clinical work; her approach centers the inter-generational reclamation of mana (dignity) to heal from ongoing colonial violence, using mana-informed response-based practice. 

Anna-Sabina Soggiu er sosionom og har levert sin doktorgradsavhandling i psykisk helse om ungdom som trøbler. Hun har jobbet mange år i sosiale tjenester i Oslo med levekårsutfordringer, rusbruk og psykisk helse. Soggiu er samfunnsdebattant og forfatter og har vært opptatt av ulike sosialpolitiske temaer som likestilling, ruspolitikk og fattigdom. Hun skrev i 2023 en liten diamant av en bok; “Vi fattigfolk”. Soggiu er blant annet opptatt av levekårs betydning for vold.

Kristin Skjørten er professor i kriminologi. Etter at hun gikk av med pensjon i 2023 er hun nå gjesteforsker ved Institutt for offentlig rett, UiO. Vold i nære relasjoner har vært et hovedtema i hennes forskning gjennom 40 år. Hun var initiativtaker for å opprette Alternativ til vold i 1987. Hennes tema på konferansen er: Hvilke ideer lå til grunn for ATV – og hvordan ser voldsfeltet ut i dag?

Yalila Castro Guerrero og Øygunn Lid er psykologer ved ATV Oslo. I samarbeid med barnevernstjenesten har de utviklet en voldsspesifikk familieveileder. De vil presentere fremgangsmåter og pedagogisk visuelt støttemateriale fra veilederen. Materialet inviterer til å snakke om vold på måter som vekker interesse og nysgjerrighet hos foreldre og barn.

 

 

Påmeldingsskjema

Ordrebekreftelsen skal ikke betales.

Vi vil sende ut faktura fra vårt økonomisystem en liten stund etter påmelding. Det er viktig at du fyller ut riktig informasjon under fakturaadresse og fakturareferanse.

Ved spørsmål om påmeldingsskjemaet, send mail til konferanse@atv-stiftelsen.no

 

Informasjon

Tid
Fra tirsdag 12. november 2024 kl. 09:00
Til torsdag 14. november 2024 kl. 16:00
Påmeldingsfrist
Lørdag 12. oktober 2024 kl. 23:59
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

Pre-conference

Pre-conference 12.11.2024 vil ha fire parallelle heldagsworkshops. Deltakere må derfor velge én workshop. Registrering åpner kl.09, workshopsene starter kl.10.

 

1. Forskningssymposium: Forståelser av makt og kjærlighet i møte med vold i nære relasjoner.

Vold i nære relasjoner viser ofte til vold som utøves i kjærlighetsrelasjonen. Ofte en mann som utøver vold mot den kvinnen han lever med, men vold utøves også i likekjønnete kjærlighetsforhold. Voldsutøvelse er et brudd på forventingene til hvordan kjærlighet skal utrykkes. Derfor er det interessant å utforske hvordan paret og eventuelle hjelpere forstår kjærlighetsforholdet og hvilken betydning de gir maktutøvelsen.

På denne seminardagen har Bente Lømo og Ingunn Rangul Askeland invitert forskere til å belyse ulike sider ved hvordan den partneren som utøver vold eller den partneren som utsettes for vold konstruerer kjærlighetsforholdet.

Hvilke forskere som skal delta vil bli lagt ut her senere.

 

2. Donny Riki and Riel Dupuis-Rossi: Mana-Informed Response Based Practice: Indigenous Responses To Violence

To understand why people perpetrate violence, the question often asked is “Why are people violent?” Solutions are then oriented to that question, which focuses on the impacts of harm, not the cause. Pilot programmes are implemented only to fail, then those underserved-yet-over-policed communities who need help the most are blamed for non-compliance.

The question we should be asking is “Under what conditions do people commit violence - and get away with it?”. Victims of violence routinely receive negative social responses from others. Often this takes the form of denial, blame, misdiagnosis and negative labelling. The victim’s resistance to the violence is ignored and their responses are interpreted instead as “effects” or “impacts”; symptoms of mental illness and personal deficits. When viewed in context, however, we find that human beings are responding social agents, not out-of-control perpetrators or passive victims as contemporary literature suggests. Victims’ responses – even responses of intense despair - become understandable as appropriate responses to violence, or forms of resistance.

This full day workshop covers 4 prominent aspects of violence recovery work that critiques all mainstream benign approaches, transforms professional practice and bridges effective therapeutic engagement with Indigenous peoples.

1) Structuring safety

2) Understanding the past to heal the future

3) A mana (dignity) informed response-based approach to violence

4) Coming to terms with violence and resistance

Facilitated by Donny Riki (Māori/Aotearoa New Zealand) and Riel Dupuis-Rossi (Mohawk, Algonquin / Turtle Island Canada)

Donny Riki is a Māori psychotherapist, supervisor and consultant from Aotearoa, New Zealand.  Donny carries the insights and authority of ancient traditional wisdom which informs her clinical work; her approach centers the inter-generational reclamation of mana (dignity) to heal from ongoing colonial violence, using mana-informed response-based practice. 

 

3. Yalila Castro Guerrero og Øygunn Lid: Samtaler om vold – En voldsspesifikk familieveileder for barnverntjenesten

Familier som er henvist til barnevernet føler seg ofte sendt dit ufrivillig og kan kjenne seg overveldet og engstelige. Når det er bekymring for vold mot barn, kan foreldre streve med å være åpne om det som har blitt vanskelig i forhold til barna. Hjelpere i barneverntjenesten kan kjenne seg usikre på hvordan de skal snakke om vold både med foreldre og barn. For å unngå at alliansen settes på spill, kan foreldreskapet bli hovedfokus, uten at volden blir snakket om verken med foreldre eller barn.

I et samarbeidsprosjekt mellom ATV og barneverntjenesten i Søndre Nordstrand har vi utforsket:

  • Hvordan få til et samarbeid med foreldre om vold og foreldreskap i en barnevernkontekst?
  • Hvordan hjelpe barn å dele sine erfaringer slik at de kan få den hjelpe de trenger?

For å komme disse utfordringene i møte har vi utviklet en voldsspesifikk familieveileder. Her presenterer vi noen fremgangsmåter og pedagogisk visuelt støttemateriale fra veilederen. Materialet inviterer til å snakke om vold på måter som vekker interesse og nysgjerrighet hos foreldre og barn. Kursdeltakerne vil få anledning til å øve på bruk av veilederen.

 

Yalila Castro Guerrero er psykolog og ansatt ved Alternativ til Vold siden 2008 med særskilt ansvar for etnisitet og familievold. På ATV jobber hun med voldsutøverbehandling, utsattbehandling, familiearbeid, undervisnings og veiledningsvirksomhet. Hun har bidratt til boken «Barn som lever med vold i familien» «(2011). Hun har vært med og utviklet informasjonssamtaler med barn av foreldre som utøver vold i prosjektet Si det videre. De siste to årene har hun vært med å utvikle en voldsspesifikk familieveileder til bruk i barneverntjenesten. Veilederen er utarbeidet i nært samarbeid med Søndre Nordstrand barneverntjeneste.

Øygunn Lid er spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi og jobbet flere år med barn og ungdom i BUP, ATV og barnevern. På ATV jobber hun med voldsutøverbehandling, utsattbehandling, familiearbeid, undervisnings og veiledningsvirksomhet. Hun har vært med og utviklet informasjonssamtaler med barn av foreldre som utøver vold i prosjektet Si det videre. De siste to årene har hun vært med å utvikle en voldsspesifikk familieveileder til bruk i barneverntjenesten. Veilederen er utarbeidet i nært samarbeid med Søndre Nordstrand barneverntjeneste.

 

4. Per Isdal: «Bålmesterkurs» - om avgiftingsarbeid i personalgrupper

I boken "Smittet av Vold"/"Medfølelsens Pris"/"Medkänslans Pris", beskriver Isdal hvordan terapeuter blir preget av arbeidet med vold og lidelse. Han sier at arbeidet utgjør en alvorlig helserisiko. En del av boka er viet hvordan vi kan forebygge helserisiko i dette arbeidet. Her lanserer Isdal begrepet «Leirbål». Leirbålet er en metode for jevnlig debrifing/avgifting i arbeidet. Workshopen lærer deltagerne metoden «Leirbål», og er en opplæring i hvordan man kan lede leirbålprosesser i personalgrupper.

Maks antall deltakere: 36

Per Isdal er psykologspesialist og fagbokforfatter. Han var med å starte Alternativ til Vold i 1987, og har nå jobbet i snart 37 år med vold.  Han har utgitt bøkene «Meningen med Volden» og «Smittet av Vold («Medfølelsens Pris»/ og «Medkänslans Pris» på dansk/svensk. Dette er en bok om hvordan terapeuter/hjelpere kan bli preget av det de jobber med. Sentralt i boka står den forebyggende metoden mot utbrenthet: «Leirbål».

 

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}
{{ forms.contact.errors.get('recaptcha_token') }}